Villa Canestrari

Villa Canestrari

Historien om Villa Canestrari börjar 1888, när Carlo Bonuzzi, från en vinmakarfamilj i Val d'Illasi, tar examen från vinodlingsskolan i Conegliano Veneto. Med sin utbildning börjar han buteljera och sälja vinerna. På 1990-talet leder sammanslagningen med familjen Franchi till skapandet av varumärket Villa Canestrari.

Vingårdarna sträcker sig mellan Valpolicella och Soave, där mikroklimat samt morän- och vulkaniska jordar gynnar tillväxten av inhemska druvsorter som Corvina, Corvinone och Garganega. Gardasjöns inflytande möjliggör produktionen av typiska viner som Amarone, Recioto och Soave Superiore.

Idag, i fjärde generationen, fortsätter företaget att innovera genom att integrera ny teknologi i vinkällarna, samtidigt som traditionen bevaras. Passionen för kvalitet, som har präglat familjens historia, är kärnan i produktionen – där gammal kunskap möter modernitet