Företaget Jasci & Marchesani grundades på 1960-talet i Vasto (Abruzzo) av makarna Sebastiano Jasci och Lucia Marchesani. Namnet kommer från en sammanslagning av deras efternamn. Inledningsvis fokuserade de på borddruvor och fruktträd, men övergick senare helt till vinproduktion.
Sedan 1960 har de varit engagerade i ekologisk vinodling och blev officiellt certifierade 1978 – vilket gjorde dem till ett av de första italienska företagen att uppnå detta. Idag omfattar företaget 33 hektar egna vingårdar och 7 hektar arrenderad mark, med radplanteringssystem som möjliggör självständig druvodling. Druvorna vinifieras sedan i ett vineri som drivs med förnybar energi.
Varje vingård producerar ett unikt vin: de från Sinello-dalen ger salta och smakrika vita viner, såsom Pecorino, Trebbiano d’Abruzzo och Riesling, medan de leriga jordarna i mellersta Vastese, med stora temperaturskillnader, är perfekta för en sofistikerad Montepulciano som Janù