Företaget Jasci & Marchesani grundades på 1960-talet i Vasto (Abruzzo) av makarna Sebastiano Jasci och Lucia Marchesani. Namnet kommer från sammanfogningen av deras två efternamn. Inledningsvis fokuserade de på borddruvor och fruktträd, för att senare helt rikta in sig på vinproduktion.
Sedan 1960 har de varit dedikerade till ekologisk vinodling och certifierade sig officiellt 1978, vilket gjorde dem till ett av de första italienska företagen att göra så. Idag omfattar företaget 33 hektar ägda vingårdar och 7 hektar arrenderad mark, med radplanteringssystem som möjliggör autonom druvodling, som sedan vinifieras i ett vineri drivet av förnybar energi.
Varje vingård producerar ett unikt vin: de från Sinello dalen ger salta och smakrika vita viner, såsom Pecorino, Trebbiano d'Abruzzo och Riesling, medan de leriga jordarna i den mellersta Vastese, med stor temperaturskillnad, är perfekta för en sofistikerad Montepulciano som Janù