Barolo Castelletto

Fortemasso

Dryck > Vin > Rött vin

Vinifiering genom druvpressning, jäsning i ståltankar vid kontrollerad temperatur och med dagliga överpumpningar i 8-10 dagar. Sen maceration med nedtryckt jästlock i 25-30 dagar som hjälper av stabilisera färgen. I december börjar lagringsperioden: 12 månader i använda franska ekfat (barrique), 24 månader i stora slavonska ekfat och 8-10 månader i flaska

Observera väl att årgången kan variera från den som är angiven

Passar till

Pasta med köttsås, fylld pasta, rött kött, vilt, rätter med svamp eller tryffel och lagrade ostar

Utseende

Livlig intensiv rubinröd färg med orangea nyanser

Doft

Inslag av viol, kryddor, hö och lakrits

Smak

Harmonisk, fyllig och lätt torr, med en lång och komplex eftersmak av lakrits

Produktdetaljer

Varumärke
Fortemasso
Artikelnummer
692381
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
Alkohol
14.5%
Lager och Leverans info
Logga in för att se lagerstatus
Ursprung
Europa > Italien > Piemonte
Årgång
2017
Druva
100% Nebbiolo

Liknande artiklar

Barolo
Rött vin
Barolo 14%

Giorno Nuovo

Brunello di Montalcino
Ekologisk
Syrah "Kaid"
Rött vin
Syrah "Kaid" 14%

Alessandro di Camporeale

Cotes du Rhone
Vino Rosso
Ekologisk
Chianti Classico
Barbera "Barberasso"
Langhe Nebbiolo
Rött vin
Langhe Nebbiolo 14.5%

Podere Ruggeri Corsini