Barolo Castelletto 2017

Fortemasso

Dryck > Vin > Rött vin

Vinifiering genom druvpressning, jäsning i ståltankar vid kontrollerad temperatur med dagliga överpumpningar i 8–10 dagar. Därefter en maceration med nedtryckt jästlock i 25–30 dagar, vilket hjälper till att stabilisera färgen. I december börjar lagringsperioden: 12 månader i använda franska ekfat (barrique), 24 månader i stora slavonska ekfat och 8–10 månader i flaska

Passar till

Pasta med köttsås, fylld pasta, rött kött, vilt, rätter med svamp eller tryffel och lagrade ostar

Utseende

Livlig intensiv rubinröd färg med orangea nyanser

Doft

Inslag av viol, kryddor, hö och lakrits

Smak

Harmonisk, fyllig och lätt torr, med en lång och komplex eftersmak av lakrits

Produktdetaljer

Varumärke
Fortemasso
Artikelnummer
692381
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
1
Förpackning
Flaska 750ml
Alkohol
14.5%
Lager och Leverans info
Logga in för att se lagerstatus
Ursprung
Italien > Piemonte
Årgång
2017
Druva
100% Nebbiolo
Barolo Castelletto 2019
Vino Rosso
Rött vin
Vino Rosso

Terre di Mario

Barolo Castelletto Riserva 2013
Barbera "Barberasso"
Rött vin
Barbera "Barberasso"

Castello di Cigognola

Barolo Castelletto Riserva 2015
Ekologisk
Chianti Classico
Ekologisk
Nero d'Avola "Donnata"
Rött vin
Nero d'Avola "Donnata"

Alessandro di Camporeale

Valpolicella Ripasso
Barbera d'Alba
Rött vin
Barbera d'Alba

Cascina Rabaglio

Langhe Nebbiolo
Rött vin
Langhe Nebbiolo

Cascina Rabaglio

Barolo
Rött vin
Barolo

Giorno Nuovo