Fortemasso

Fortemasso

År 2013 förvärvade Gussalli Beretta-familjen Fortemasso i Monforte d'Alba (Piemonte), en egendom på 5 hektar planterad med Nebbiolo för Barolo, till vilken ytterligare 8,6 hektar lades till för produktion av Dolcetto d'Alba, Langhe Nebbiolo och Barbera d'Alba.

Projektet fokuserar på noggrant vingårdsarbete och en varsam vinframställning för att förstärka druvsorternas karaktäristika. Källaren, renoverad på ett ekosustainable sätt, är underjordisk, vilket respekterar miljön och optimerar produktionsprocessen.

Fortemasso ligger i hjärtat av Langhe, ett UNESCO-världsarv, och är beläget i MGA Castelletto, på sandiga sluttningar mellan 360 och 450 meters höjd över havet. En annan vingård, Pressenda, är områdets historiska hjärta. Det svala och ventilerade klimatet gynnar en långsam mognad och en något försenad skörd, vilket är avgörande för att få högkvalitativa druvor