Pietro Zardinis vingård har djupa rötter i Valpolicella, mellan Gardasjön och Verona (Veneto). Den grundades i början av 1800-talet i San Pietro in Cariano av Leonardo Zardini och har senare gått vidare till Giacinto och Pietro.
År 2000 grundade Pietro Zardini, endast 19 år gammal, sin egen vingård och fortsatte familjens vintradition. Vingården är tillägnad hans farfar, och det viktigaste Amaronevinet är tillägnat hans far, Leone.
Företaget sträcker sig över cirka 7 hektar vingårdar runt den historiska Corte Zardini i San Floriano. Pietros tillvägagångssätt är traditionellt men kreativt, och en av hans innovationer är användningen av terrakottaamforor för lagring av Recioto.
Bland de producerade vinerna finns Amarone, Valpolicella Ripasso, "Rosignol", Lugana och Recioto. De kännetecknas av hög koncentration, täthet och elegans, samtidigt som de behåller en behaglig friskhet. Den perfekta smak- och doftbalansen är resultatet av en noggrann urval av druvor, och Pietros förmåga att kombinera tradition med innovation gör honom till en av de mest intressanta vinproducenterna i Valpolicella